Pas godt på dit hår med disse 5 fantastiske tips

tørshampoo

Når man begynder at gro et hår, så er det faktisk dødt allerede fra det sekund, det vokser ud af hårsækken. Det kan lyde helt demotiverende, men det betyder heldigvis ikke, at man stadig ikke kan have hår, der ser flot og levende ud. Har du forstand på, hvad der er bedst at gøre, hvis du gerne vil passe godt på dit hår? Når man har sundt hår, så har man også flot hår. Men hvad er sundt hår? Læs 5 tips til, hvordan du kan passe godt på dit hår.

Lad vær med at vaske det for ofte: brug tørshampoo i stedet

Nogle tror fejlagtigt, at man er bedre ved sit hår, jo flere gange man vasker det. Men når man vasker, så skyller man faktisk også nogle af de naturlige olier ud af håret, og det er ikke godt. Har du udfordringer med fedtet hår, er tørshampoo et godt valg til dig. Du kan købe tørshampoo på nettet. Tørshampoo kan også bruges, hvis man gerne vil forsøge at vænne sit hår til, at det skal vaskes mindre. Det kan tage lidt tid, men det bliver godt i længden.

Pas på med de varme bade

Men når du så skal i bad, så er det også en god idé, at du forsøger at tage et bad, der ikke er alt for varmt. Ja, det er rart at stå under den varme bruser, men det slider på håret og gør det mere tørt. Hvis du skal have et varmt bad, så kan du altid forsøge at gøre det kortere.

tørshampoo

Kom olie i håret

De rigtige produkter er også nødvendige, hvis man ønsker flot hår. Mange er f.eks. glade for hårolie, og det kan også være med til at give håret en masse glans og gøre det sundere. Det kan være, at du skal finde en hårolie, der passer til din type hår? Det kan også være godt, hvis man er glad for at bruge tørshampoo i sit hår, da det også kan være med til at tørre det lidt ud.

Pas på med varme til håret

Hvis du kan undgå det, så er det altid bedst, hvis du ikke udsætter dit hår for unødvendig varme. Det betyder altså, at det er bedst, hvis du helt undgår at bruge ting som f.eks. føntørrer, glattejern eller krøllejern. Men skal du bruge noget af dette, så kan du købe noget spray, der beskytter håret mod varme. Det kan godt være med til at tage ”det værste”.

Få det klippet jævnligt

Når man ikke får klippet sit hår jævnligt, så er det, at det kan begynde at spalte. Disse spalter kan fortsætte op gennem håret, og det kan hurtigt blive slidt. Men du kan holde dette nede, hvis du sørger for at tage nogenlunde jævnligt til frisør. Spørg din frisør om, hvor ofte du har brug for at få klippet dit hår. Vi har alle forskelligt hår, og det er ikke alle, der skal have det klippet lige ofte.