Derfor et det vigtigt at anvende et høreværn til børn

ørepropper

Der findes mange høreværn til børn på markedet, og de kan være meget effektive til at forebygge høreskader. I nogle tilfælde er høreværn til børn afgørende, f.eks. når de deltager i en højlydt koncert eller sportsbegivenhed. Høreværn kan dog også bæres i mere dagligdags situationer, f.eks. ved brug af elværktøj eller græsplæneudstyr. Brug af høreværn, hver gang man udsættes for høj støj, er den bedste måde at forebygge høretab på. Hvis du har børn, er det vigtigt at være opmærksom på de farer, som høj støj kan udgøre for deres hørelse. Vidste du for eksmepel, at:

  • 1 ud af 8 børn har permanent høretab?
  • Børn er ekstra følsomme over for lyd og derfor er mere tilbøjelige til at få høreskader end voksne?
  • Støj kan overstimulere dit barn og føre til stress og søvnproblemer?
  • 95% af alle børn undertiden lider af øreinfektioner?
  • Mange børn har svært ved at koncentrere sig i skolen på grund af overstimulering og derfor ikke lærer så meget, som de kunne?

Alle disse problemstillinger er nogle, der ville kunne være undgået, hvis blot støjniveauet havde været mindre – eller hvis der havde været anvendt et høreværn til baby eller børn.

Høreværn til børn – hvornår er højt for højt?

Hvis du er bekymret for dit barns hørelse, kan du finde høreværn, der er specielt udviklet til børn. Disse høreværn kan være med til at forebygge høreskader hos dit barn. Begynd tidligt med høreværn, så dit barn bliver vant til høreværn fra en meget ung alder. Men hvornår er højt egentlig for højt, når det handler om lydstyrken af lydene, som vores børn udsættes for? Lyde med en lydstyrke på over 80 dB kan forårsage høreskader, hvis man opholder sig i nærheden af dem i mere end otte timer. For hver 3dB lyden stiger derefter, kan du halvere tiden. Lyde med en volumen på over 110dB kan endda give øjeblikkelig høreskade. Maskiner som elektriske bor kan ofte let overskride denne grænse og endog nå en volumen på 150dB.Derfor er høreværn til børn så vigtigt. Der findes en række forskellige måder at beskytte dit barns hørelse på, så sørg for at vælge den rigtige løsning til din situation.

Høreværn til børn er praktiske og nemme at bruge

Hørebeskyttelse til børn er vigtig af mange årsager. Spædbørn og småbørn har brug for uforstyrret søvn for at kunne udvikle sig ordentligt. Brug af høreværn kan være med til at sikre, at de får den hvile, de har brug for. Ældre børn kan også have gavn af høreværn. Det kan hjælpe dem med at koncentrere sig bedre, når de studerer eller læser. Og det kan også være nyttigt for børn, der let bliver overstimuleret. Alpine Pluggies ørepropper til børn har særlige frekvensfiltre, der beskytter ørerne mod støj samt under svømning og flyvning. Så hørebeskyttelse er ikke kun vigtig, den er også praktisk og nem at bruge!