Inspiration til dit næste vinindkøb: derfor skal du vælge Brunello vin 

Brunello vin

Når de aromatiske dufte fra et veltilberedt måltid spreder sig i spisestuen eller på terrassen, findes der ikke noget bedre end at finde en god vin frem, som kan gøre det forestående måltid endnu bedre. 

Vin og mad er to ting, der går utrolig godt sammen, fordi en god og velvalgt vin vil fremhæve de gode smage i eksempelvis et stykke vildt, en oksesteg, en fisk eller noget helt fjerde. 

Derfor er en god middag på eksempelvis terrassen aldrig helt perfekt, før en god vin parres med maden, hvor både mad og vin vil blive endnu mere smagfulde i hinandens selskab, mens vinen på samme tid vil højne humøret og stemningen omkring bordet. 

Men hvilken vin skal du vælge, hvis du gerne vil servere noget ekstraordinært og fantastisk smagfuldt til din næste middag? 

Du kan overveje at vælge en god Brunello vin. Brunellov in er en speciel vin fra Italien, som har en række karakteristiske smagsnuancer, som gør denne vin til noget helt særligt. Brunello er en ægte madvin, der går rigtig godt med mange forskellige retter, og en Brunellov in er derfor en sikker investering til vinhylden eller vinkælderen, hvis du gerne vil have nogle gode og alsidige flasker på lager, der kan bruges ved mange forskellige lejligheder. 

En Brunello er en af Italiens dyreste vine, og vinen er kendt over hele verden for sin høje kvalitet. Derfor er du altid sikret en vin i verdensklasse, når du vælger en Brunello, hvilken bl.a. skyldes de mange krav, som stilles under både produktionen og den efterfølgende lagring af vinen. 

Hvad kan du spise med en Brunello? 

En Brunellov in er som nævnt et godt valg til mange forskellige retter. Det skyldes vinens høje indhold af tanniner og frugtsyre, som gør vinen velegnet til flere forskellige kraftige retter. 

En Brunello er derfor bedst med mad, der smager af noget, og som har masser af kraft i hver en bid. Derfor passer en Brunello hovedsagligt til retter med rødt kød, hvor eksempelvis Brunello og oksesteg altid vil være et sikkert match. 

Det kan også være andre smagfulde kødretter, og du kan derfor også sagtens finde en Brunello frem, når der skal gris på bordet. 

En brunello er desuden et sublimt valg til vildt, mens vinen også vil være god til lammesteg og andre lammeretter. 

Hvad smager en Brunello vin af?

En Brunello er karakteristisk med sin duft af bær. Her vil eksempelvis noter af kirsebær, jordbær og hindbær straks træde frem. 

Når du sætter læberne til glasset, vil du også få smage fra oregano, figen og sød tobak, som alt sammen er noget, der er med til at give en kompleks og yderst god smagsoplevelse. 

Dertil er en Brunello som nævnt en vin med et højt indhold af syre og tanniner, og vinen er derfor også en tør vin. 

Smagen udvikler sig dog med årene, og står du med en god årgang i hånden, bliver den således kun bedre i løbet af de næste 10-30 år.