5 gode udendørslege for børn og voksne

fodboldmål til haven

Foråret er for alvor ved at melde sin ankomst. Dette betyder sjove aktiviteter og udendørslege i naturen for både børn og voksne. Leder du efter inspiration til gode udendørslege? Så læs med herunder, hvor du får 5 gode eksempler på udendørslege for børn og voksne.

Sjov skattejagt

Skattejagt er altid en vinder. Du kender måske allerede legen, der ofte bliver leget til børnefødselsdage og andre festligheder. Du kan lave lige netop den skattejagt, du ønsker! Lav eksempelvis en påskejagt, hvor der skal ledes efter påskeæg i haven. Dit barn vil uden tvivl elske en sjov udendørs skattejagt.

Fodbold i haven

En anden sjov udendørsaktivitet er fodbold. Fodbold kan spilles på mange forskellige måder med mange forskellige spillere. Ikke nok med at fodbold er en sjov udendørsaktivitet, er det også en god måde at få motion på – dette gælder både for børn og voksne. Har du en større have, der har plads til mål, kan du sågar vælge at investere i smarte fodboldmål til haven. Fodbold kan spilles ved alle årstider, dog er det hyggeligst, når det danske vejr viser sig fra sin bedste side. Det danske forårsvejr indbyder med sikkerhed til en sjov fodboldkamp i haven.

Byg huler

Er fodboldkampe og sjove skattejagte ikke lige noget for dig eller dit barn, kan I vælge at bygge en hule. Måske husker du selv hulebyggeri fra din egen barndom! Hulebyggeri er ikke kun sjovt, men giver også en masse læring til dit barn. Du kan blandt andet lære dit barn om værktøj, sammensætninger af forskellige materialer og meget mere. Når hulen er færdiglavet, vil du og dit barn med sikkerhed elske at spendere de varme forår-og sommerdage i hulen. Hulen kan blive et sjovt spillerum, et hemmelighedsrum eller et legerum. Der er mange forskellige fordele ved at bygge huler! Tag dit barn med i haven, og få en sjov oplevelse med hulebyggeri.

Mal med kridt

Ejer du ikke den største grund eller have, men ønsker du stadig at foretage dig en sjov og kreativ udendørsaktivitet med dit barn? Så kan du vælge at male med kridt. Maling med kridt er en kreativ aktivitet, der ikke kræver meget andet end et fortov, fine farvekridt og en livlig fantasi. Du og dit barn kan eksempelvis male en hinkebane. Her kan dit barn lære matematik på en sjov og kreativ måde, ved at hinke sig frem til målet ved hjælp af tal og tælling. Der findes mange forskellige hinkebaner, med mange forskellige tal, så her er det bare med at være kreativ og tænke ud af boksen!

Hop i sjippetorv

Sidst, men bestemt ikke mindst på listen, er hop i sjippetorv. Dette er en relativt enkel, men utroligt sjov, udendørsaktivitet, som både unge og gamle kan deltage i. Ligesom udendørsaktivteten fodbold, giver hop i sjippetorv sved på panden. Ønsker I at være flere om den sjove aktivitet, kan du vælge at investere i et længere sjippetorv, der kan rumme flere mennesker på én gang. Derudover kan i sjippe om kap, og se, hvem der holder længst tid.