En rød reje eller bare rejechips

Rejechips

Er du vild med fisk og skaldyr? Hvad med asiatisk inspireret mad? I så fald vil du elske rejechips! Rejechips er et lækkert og sundt alternativ til almindelige kartoffelchips. De er lavet med ægte rejer, og de er en god kilde til et lille skud protein og omega-3-fedtsyrer. I denne artikel vil vi lære dig, hvordan du laver dine egne rejechips derhjemme. Vi vil også diskutere forskellen mellem rejechips og almindelige kartoffelchips. Så hvad venter du på? Lad os komme i gang!

Forskellen på almindelige chips og rejsechips

Kartoffelchips er normalt stegt i olie, mens rejechips også kan bages. Det gør dem til en sundere løsning, da de indeholder mindre fedt. Rejechips har også en mere intens smag end almindelige kartoffelchips. De er perfekte til at snacke eller til at tilføje til en festtallerken. Hvis du leder efter noget nyt og spændende at prøve, kan vi varmt anbefale dig at lave dine egne rejechips derhjemme! Det er nemmere, end du tror, og vi garanterer, at du vil elske resultatet.

Her er, hvad du skal bruge:

1) Mel

2) Panko eller rasp

3) Æg (afhænger af hvor mange du bruger)

4) Lidt salt

5) Løgpulver og evt. andre krydderier

For at lave chipsene skal du starte med at blende rejerne i en foodprocessor eller blender. Du ønsker at skabe en glat pasta. Hvis du ikke har nogen af disse apparater, kan du også hakke rejerne fint i hånden.

Derefter spredes rejepastaen ud på en bageplade beklædt med pergamentpapir. Sørg for, at pastaen er ca. ½ tomme tyk. Hvis du bruger en dehydrator, skal du dehydrere chipsene ved 65 grader i otte timer eller indtil de er sprøde. Hvis du ikke bruger en dehydrator, bages chipsene i en forvarmet ovn ved 200 grader celcius i 15 minutter, eller indtil de er sprøde. Når chipsene er sprøde, tages de ud af ovnen eller dehydratoren, og lad dem køle af. Server dem med din yndlingssauce eller nyd dem bare!

Asian sensation

Det asiatiske køkken byder på et væld af retter, hvor du kan bruge rejechips. Vores favoritter er bl.a. pad thai med rejer, stegte ris med rejer og Singapore-nudler. Disse retter er smagfulde, sunde og nemme at lave. Du kan også prøve vores opskrift på en panangkarry nedenunder.

Ingredienser:

1 spiseskefuld vegetabilsk olie

1 teskefuld spidskommenfrø

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

2 teskefulde revet ingefær

1 rød chili, skåret i skiver

1 teskefuld stødt koriander

400 ml (14 fl oz) dåse kokosmælk

200 ml hønse- eller grøntsagsbouillon

2 spiseskefulde panang-karrypasta

4 kaffirlimeblade, revet i strimler

8 rejer, skrællede og udtaget

1 håndfuld friske thailandske basilikumblade

limekiler, til servering

Vejledning:

1. Varm olien op i en stor gryde ved middelvarme. Tilsæt spidskommen, og steg den i 1-2 minutter, indtil den er let ristet. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili, og steg i 3-4 minutter, indtil de er blevet bløde. Tilsæt koriander, og steg i 1 minut, indtil det dufter. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad det hele simre. Tilsæt karrypasta og limeblade, og lad det simre i 10 minutter, indtil det er tyktflydende. Tilsæt rejerne, og kog dem i 2-3 minutter, indtil de er gennemkogte. Rør thailandsk basilikum i, og server med limekiler.