Sommeren nærmer sig – Skal du ud at fiske?

waders

Kalenderen og vejret tyder på, at sommeren endelig er kommet. Det betyder for mange afslapning i havens hængekøje eller i sydens sol. For andre betyder det dog, at de endelige kan trække i deres foretrukne sæt waders og begynde at fiske. Sensommeren er nemlig det ideelle tidspunkt for lystfiskeri og ikke mindst kystfiskeri, som ganske enkelt er lystfiskeri fra kysten. Først og fremmest betyder sommer, og ikke mindst sensommer nemlig, at du kan stå og fiske i relativt godt vejr. Derudover er sensommeren også tiden, hvor fisk som sild og makrel kommer til den danske kyst i lange stimer. Det er begge fisk, som de fleste kan lide, og som kan tilberedes på et væld af forskellige måder. Vil du gerne gøre dig gode forhåbning om at fange dem, er sensommeren derfor den ideelle sæson.

Køb waders

Mængden af danskere der rent faktisk bruger tid på lystfiskeri for ikke at snakke specifikt om kystfiskeri er dog chokerende lav. Det er ærgerligt, for en aktivitet, der både kan tjene som afslapning og udeliv er oplagt for den moderne dansker. Hvis du kunne være interesseret i at bruge noget af din sommer på at lære kystfiskeri, er der derfor næsten med garanti et fællesskab af lystfiskere, der vi byde dig velkommen til hobbyen med åbne arme. Ligesom så meget andet, kræver kystfiskeri dog en smule udstyr. Fiskestang og line er selvfølgelig åbenlyst, men derudover bruger mange også waders til kysten.

Waders gør det nemlig muligt at vade længere ud i vandet fra kysten for derfor at kunne komme nærmere de ofte større fisk, der svømmer længere fra den menneskefulde kyst. Derudover er waders også ideelle, hvis du ønsker at bevæge dig rundt i vandet. På den måde kan kystfiskeri nemlig gå fra at være en meditativ hobby til at være en udmattende aktivitet. Regner du med at bevæge dig meget rundt, særligt i sommermånederne, kan det dog være en god ide at investere specifikt i åndbare waders. Fordi waders er lavet til at holde vand ude, er de nemlig også lidt for gode til at holde sved og varme inde. Heldigvis findes der såkaldte åndbare waders, som netop lader huden ånde, hvormed du undgår at blive alt for varm og svedig og i stedet kan nyde dit fiskeri.

waders

Hvad skal du ellers tænke på?

Regner du med at fortsætte med kystfiskeri lang tid efter sommeren er gået på hæld, kan det dog også godt betale sig at investere i et par gode neopren waders. De kan nemlig hjælpe dig til at holde på varmen i det danske havvand, der relativt hurtigt bliver koldt igen. Udover de overvejelser er der dog ikke meget at tænke over, når du skal købe waders til kystfiskeri. Så længe de passer nogenlunde, er de nemlig lavet til at være så nemme at gå i som muligt.