Derfor skal du vælge økologisk undertøj

økologisk undertøj

Alle mennesker har brug for at købe nyt undertøj engang imellem, men det kan faktisk være en træls opgave, da der er så meget forskelligt undertøj at vælge imellem. Hvad skal man så gøre? Det bedste du kan gøre for dig selv og for vores miljø er at vælge økologisk undertøj

Hvad for noget undertøj skal man vælge? 

Der er som sagt meget undertøj at vælge imellem, og i forhold til hvilken slags, du skal vælge, handler det om din komfort. Nogle foretrækker g-strenge, andre kan bedre lide trusser, der dækker mere, og det er næsten blevet et helt spektrum, der strækker sig fra g-strenge til boyshorts. Du skal vælge det, som du synes er rart at have på, og som er praktisk i din hverdag. Hvis du er typen, der går i stramme bukser, er det måske ikke så smart at vælge undertøj med tykke kanter og syninger, som kan ses igennem bukserne, så sådanne ting er også værd at overveje. 

Økologisk bomuld 

Det smarteste, du kan gøre for dig selv, er at vælge økologisk undertøj, og specifikt undertøj af økologisk bomuld. Bomuld er en plante, der skal gro, plejes og høstes ligesom andre afgrøder, og derfor er der også mange firmaer, der sprøjter dem med giftstoffer. Dog kan du sagtens finde lækkert økologisk undertøj, som altså er lavet med bomuld, der ikke er blevet sprøjtet. Det er en god ting både for din hud og for vores planet. Sprøjtegift er nemlig dårligt for naturen, og det kan også skabe reaktioner i din hud. 

Sensitiv hud 

Den hud, som vores undertøj dækker, er ret så sensitiv. Derfor er det vigtigt, at ens undertøj passer til den sensitivitet. Bomuld er generelt en af de bedste stoffer til sensitiv hud, men hvis det er sprøjtet, er det alligevel ikke uden risiko. Vælger du til gengæld økologisk undertøj af bomuld, får du undertøj, som er super godt til huden, fordi der ikke vil være rester af sprøjtegift i bomulden. Derudover er det jo også blødt og behageligt. 

Bedre for miljøet 

Som sagt er det også godt for miljøet, når du vælger økologisk undertøj. Hvis man er på et landbrug, hvor der bliver sprøjtet med sprøjtegift, kan afgrøderne godt blive oversprøjtet, så giften siver ned i jorden. Her kan giften ende i vores grundvand, så det ikke er sikkert for mennesker at drikke. Selvom der er meget vand, er det ikke noget, som vi har direkte uendelige kilder af, medmindre vi begynder at filtrere og drikke havvand, hvilket der er forholdsvis lang udsigt til. Derfor er det vigtigt, at vi passer på Jordens grundvand, og det er du med til at gøre, når du vælger økologisk undertøj.  

Undertøj til dig 

Når man køber undertøj, er det vigtigt, at det komfortabelt at have på, at det er blødt mod den sensitive hud, og det må jo også gerne være pænt. Alle de krav og flere bliver opfyldt, når du vælger økologisk undertøj. Der er stadig et kæmpe udvalg, selvom det er økologisk, så du vil sagtens kunne finde økologisk undertøj, som du vil kunne lide.