Her kan du finde oktoberfest tøj

oktoberfest tøj

At tage til en rigtig oktoberfest er en kæmpe oplevelse, som man næsten skal prøve i løbet af ens liv. Når du bruger tid og energi på at planlægge en fed tur til Tyskland for at opleve en rigtig oktoberfest, kan du lige så godt gå hele vejen og også købe det rette tøj. Her kan du finde en guide til oktoberfest tøj.

Hvad er oktoberfest tøj?

Hvis du gerne vil passe ind til oktoberfest, så er tyrolertøj et must. Oktoberfest tøj er Tysklands nationaldragt. Det betyder, at du også helst skal lave en smule research inden, så du ved, hvorfor du har det på. Tyrolertøj er forskellige for kvinder og mænd, og her kan du læse om, hvilke elementer det består af.

oktoberfest tøj

Oktoberfest tøj til kvinder

Kvinder har traditionelt en farverig kjole på til oktoberfest, som består af forskellige elementer.

Drindl

På en tyrolerkjole vil der næsten altid være en korsetlignende trøje, som kaldes en drindl. Denne trøje sidder yderst over en bluse. Det er dog ikke altid nødvendigt at have en bluse indenunder, hvis din drindl har ærmer. Du kan få din drindl ærmeløs, med korte ærmer eller lange ærmer. Du kan bestemme halsudskæringen på din drindl, hvor du traditionelt kan vælge mellem en stående, balconette, hjerte eller høj udskæring. Derudover kan du også få med eller uden korsethægter.

Drindl-bluse

Dette er blusen, som du har på under din drindl. Denne bluse bruges til at give din drindl ærmer, hvis den er ærmeløs, ellers giver den ekstra detaljer omkring barmen. Du vil gerne kunne se din drindl-bluse under din drindl. Så du vil typisk gerne have at halsudskæringen dækker mere end hos din drindl. Den mest populære drindl-bluse er med pufærmer, som bruges under en ærmeløs drindl.

Nederdelen

Du kan finde tyrolerkjolen i forskellige længder, men den skal altid gå ned over knæene for at være traditionel. Du skal også altid have et forklæde over, som skal stoppe 2 cm før nederdelen.

Oktoberfest tøj til mænd

Ligesom kvinder har en bestemt dragt, så findes der en tracht til mænd. Her kan du læse, hvad en tracht består af.

Hat

Herrer har altid en har på til deres tracht. Du kan selv vælge, om din hat skal være dekoreret eller helt simpel.

Seler

Over skjorten på en tracht vil du traditionelt se en sele, som holder bukserne oppe. Her kan du igen få helt simple seler eller vælge nogle, som er mere dekorative. De skal dog altid være H-formet foran og X-formet bagpå.

Skjorten

Skjorten som bruges i en tracht er altid hvid og enten med korte eller lange ærmer. Du lukker skjorten med knapper eller tager den over hovedet, hvis den har en åben hals.

Lederhosen

Det er ikke oktoberfest uden lederhosen. Lederhosen består af læder, hvilket gør dem tungere at have på, hvilket er hvorfor de bruges sammen med seler. Der findes både korte lederhosen og kniebundhosen, som går til under knæet. De korte lederhosen skal vise dit knæ, når du også har trachten-strømper på, hvor kniebundhosen dækker hele benet sammen med strømperne.