Guide: sådan skaber du bedre madvaner på arbejdspladsen 

Frokostordning

Sunde og gode madvaner er ikke kun en fordel for den individuelle medarbejder på arbejdspladsen, men også for den generelle atmosfære på arbejdspladsen. Gode madvaner kan være med til at øge produktiviteten på arbejdspladsen, samtidig med, at humøret hos medarbejderne vil forbedres. Der er altså kun gode grunde til, at du skal skabe bedre madvaner på arbejdspladsen! Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør netop dette, er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du skaber bare madvaner på arbejdspladsen. Det er garanteret lettere, end du lige går og tror! 

Brug en frokostordning 

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du vælge at bruge en frokostordning, hvis du ønsker at skabe sundere madvaner på din arbejdsplads. Mange tror, at en frokostordning er kedelig og ensartet mad. Dette er dog langt fra tilfældet! Med en Able frokostordning får du et stort udvalg af forskellige retter og madvarer. En frokostordning kan bruges som en måde, hvorpå man øger de sunde madvaner på arbejdspladsen. En frokostordning kan desuden være en stor fordel for de medarbejdere og ansatte, der glemmer at tage deres frokostpauser, og dermed ikke får nok at spise på arbejdet. Får man ikke nok at spise i løbet af en arbejdsplads, mister man hurtigt energi, og der er dermed stor sandsynlighed for, at man mister arbejdslysten. Med en frokostordning kan du altså  skabe en større arbejdslyst blandt de ansatte på arbejdspladsen. 

Hyggelig fællesspisning 

Rigtigt mange vælger at spise frokost på kontoret alene. Måske er du selv en af dem, der helst vil bruge din pause alene. Undersøgelser viser dog, at spiser medarbejderne alene, er der større chance for, at de bliver indelukket og udebliver fra fællesskabet. Hvis du ønsker at undgå dette på din arbejdsplads, kan du indføre hyggelig fællesspisning. Her kan alle i kontoret spise sammen, og snakke om, hvordan dagen og arbejdet skrider frem. Dette gør det ikke kun lettere at sørge for gode madvaner blandt de ansatte, men det skaber også et større fællesskab på arbejdspladsen. Måske vil der opstå nye venskaber på tværs af de forskellige medarbejdere! Du vil med sikkerhed opdage, at trivsel på arbejdspladsen stiger markant ved hyggelig fællesspisning. 

Uddel madplaner 

Det lyder måske skørt, at man på en arbejdsplads skal bruge madplaner, men i de fleste tilfælde har det en positiv påvirkning på de generelle madvaner. Der kan laves og uddeles madplaner på flere forskellige måder. Ønsker man blot at øge sundheden på arbejdspladsen, kan man vælge blot at sætte en bestemt menu for ugen. Ønsker man dog, at fællesskabet og sammenholdet på arbejdspladsen skal styrkes, kan man vælge at uddelegere dagene. Her aftaler man, hvem der eksempelvis skal have salat med om onsdagen, og hvem der skal have tilhørende kød til dette. På denne måde skiftes man til at vælge, hvilket mad, der skal være på menuen på arbejdspladsen. De ansatte får en stor indflydelse på, hvordan madvanerne på arbejdspladsen skal være!