Forbedr din kvote 2 ansøgning med et udlandsophold

ophold i udlandet for unge

Det er muligt, at man kan forbedre sin kvote 2 ansøgning med et udlandsophold, hvor man blandt andet kan komme i praktik på et hospital. Det er vigtigt, at man ikke blot er i Afrika og arbejde frivilligt, men det er et skoleophold, hvor man er afsted for at lære ting og blive bedre akademisk. Man vil altid have en mentor, og man arbejder med kollegaer, som altid er behjælpelige og hellere end gerne vil lære fra sig. Der er altså mange oplevelser og meget læring at hente på sådan et ophold.  

Præ-studerende   

Hvis du lige er blevet færdig med en ungdomsuddannelse og overvejer at tage en sundhedsfaglig uddannelse, så kan det give god mening for dig at komme i praktik i udlandet. Her vil man få mange gode oplevelser og lære en helt masse nye ting. Man kan få et indblik i hospitalsmiljøer rundt omkring i verden, hvilket helt klart både kan hjælpe med at man finder ud af, hvad man gerne vil læse. Det vil også kunne hjælpe på ens faglighed indenfor faget, hvis man har været i praktik. Læg så hertil, at det er i udlandet og derved også en kæmpestor oplevelse. Man vil komme til at lære helt vildt meget om sig selv på sådan et ophold i udlandet for unge.  

Hjælp inden afrejse 

Der er rigtig meget hjælp at hente, når man skal gøre sig klar til sådan en tur. Der er rigtig meget planlægning, som der skal være styr på. Man vil blive guidet igennem hele turen og det vil altid være muligt at ringe og spørge om hjælp til rejsen. Så snart man har tilmeldt sig, så vil man modtage en forberedelsesguide, som vil hjælpe med god planlægning og alle ting, som man skal være opmærksom på og vide før man rejser. Det kan være alt fra, hvordan man skal vaccineres eller omkring hvordan man forsikrer sig selv. Man vil også komme i en FB-gruppe, hvor man så kan snakke sammen med andre om f.eks. flybilletter for at kunne rejse sammen.  

Hjælp under afrejse 

Der er generelt meget trygge rammer i opholdet. Dette er gjort for at give de bedste muligheder for at lære så meget som muligt. Så snart man lander i lufthavnen, så vil man blive hentet. Der vil være en program manager, som under hele opholdet vil sikre sig, at alle ting går som de skal gøre. Man vil igennem hele opholdet være i dialog med denne manager, som vil sikre sig, at man får så meget ud af det som muligt.  

Sådan spiser og bor du 

Man vil bo sammen med andre, der også er afsted på praktik. Her vil man kunne danne nye venskaber og relationer. Man bor i trygge rammer. Maden er meget forskellig. Der bliver lavet morgenmad og aftensmad, hvor der både er plads til lokal mad, men der kan også være mere hjemlige retter på menuen. Hvis man har specielle behov i forhold til kost, så skal man blot oplyse dette.