Badeværelset skal ikke tages for givet

Badeværelser er en almindelig rumtype i boliger, lejlighedsbygninger og andre bygninger. De kan findes på næsten alle etager i en bygning. Badeværelser indeholder normalt et toilet og en håndvask, men kan også være udstyret med det ene eller det andet eller slet ikke. Badeværelser er ofte også udstyret med et badekar, som normalt kun bruges til æstetiske formål eller selvforkælelse.

Badeværelser er normalt indrettet på en af følgende måder: minimalistisk skandinavisk stil, industriel stil, vintage eller luksus. Se hvordan du kan indrette dit badeværelse i dag hos Flise Bent showroom.

Badeværelsets historie

Siden den victorianske tid har de fleste hjem haft badeværelser på alle etager for at tage hensyn til ældre slægtninge, der ikke let kan bevæge sig rundt på trapper. Når man overvejer mulighederne i forbindelse med renoveringer eller design, er der flere ting at tage hensyn til. Badeværelsesvinduer skal kunne åbnes ordentligt for mulig udluftning, ellers skal der være ordentlig udsugning. Vandhaner skal også være højt placeret for at gøre det nemt at bruge dem, og en ideel størrelse er 30 cm x 46 cm. Nogen foretrækker også større håndvaske. Nogen bruger håndvasken til at barbere sig i eller en hurtig hårskylning. Derfor er det vigtigt at badeværelset er indrettet til dit behov. Selvom badeværelser typisk indeholder både toilet og håndvask, er det ikke altid nødvendigt at kombinere disse to elementer i et enkelt rum. I mange områder af verden i dag findes håndvaske separat fra toiletter på grund af kulturelle normer for renlighed og hygiejne for begge dele. I moderne hjem omfatter badeværelserne ofte et vaskerum og et eget badeværelse til hvert soveværelse. I mindre dyre boligbyggerier er badeværelserne udstyret med separate rum, der kun indeholder en håndvask og et toilet, hvilket betyder, at hvert familiemedlem muligvis skal have sit eget badeværelse. Badeværelser i bygninger med flere formål, f.eks. kontorer eller indkøbscentre, kan også indeholde offentlige skabe eller garderober til opbevaring af ejendele som f.eks. frakker og tasker under brug af faciliteterne. Samtidig er det også blevet moderne at indbygge flere badeværelser i moderne boligbyggerier, både i lejligheder og huse.

Husk at tænk dig om når du indretter badeværelser

Når det kommer til badeværelsesdesign, er det bedst at få ideer og inspiration fra en professionel. I et badeværelsesudstillingsrum er der eksperter til stede, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige stil og det rigtige udstyr til dit hjem. De vil også kunne give dig et detaljeret overslag over omkostningerne, så du ved, hvad du går ind til, før du går i gang med renoveringen. Dette sker ved hjælp af såkaldte udstillingsrum eller på engelsk kaldet “showrooms”. Showrooms er gode fordi de indeholder mange forskellige inventar og møbler til alle typer badeværelser. Ud over andre større muligheder tilbyder disse showrooms også en masse information om, hvad du skal være opmærksom på, når du indretter et badeværelse. Sørg for, at bruseren, badekarret og vasken er flotte, og at de passer til hinanden. Selv om der ikke er noget galt med dit gamle badeværelse, ønsker mange boligejere at renovere deres badeværelse med et par års mellemrum for at holde udseendet friskt, eller fordi de har ændret mening om, hvordan det skal indrettes.